Sunday, September 27, 2009

i really didn't mean it...

i really didn't mean it..
i'm really stressed think about it..
i'm so sorry about that..

i know i'm not supposed to high my voice with you..
i'm very sorry..
i really care about you..
please don't break my heart...


video

p/s : macam iklan jangan merokok..don't break my heart...hehehe ;)

Thursday, September 24, 2009

raya! raya!

raya ke 4 dlm sejarah!
aku beraya 20 buah rumah dlm masa 8 jam saje!

hehehe..

cerita bermula, aku sebenarnya ikut sepupu aku, iwa pergi baraan..
tau ape itu baraan??

baraan = beraya beramai2 keliling kampung..haha (ntah betol m
aksudnye)
baraan di kampung lagi best dari baraan di kawasan rumah aku
..
kawasan rumah aku situ2 je..

kat kampung best..jaoh mne pon umah yg dituju, dalam kampung tu jugak..hehe
thanks kawan2 layan aku best sgt!

walaupun aku bukan kawan sekelas korg tp korg layan aku baik!

sgt suka..hehe..
thanks to iwa n shafiq yg bawak aku..
huhu..



ni aku dgn sepupu aku tu..kami lahir selang sehari..hehe..
kami ada tiga sepupu yg lahir berturut2..kami cuma selang sehari je..
iwa yg sulung, wani yg tgh n aku yg bongsu..
tp...aku yg paling sihat...hehehe
beza kan antara aku n iwa?? hehe





raya ke 5 jaoh perjalanan..
dr kajang ke dengkil, ke tmn sentosa ke sg.udang ke sungai kapar indah n pth balik ke shah alam..
seronok dpt jumpe geng hisamudin dulu..
geng same2 bt jahat dulu..huhu

F2RIENDS tetap dihati aku wey..
sayang korang!




ni kat depan umah nanie..lepas raya rumah die kiteorg angkut die sekali..




ni kat depan rumah aku pula...hehe



ni dekat rumah reen.. dayah je xde..
dari atas sebelah kiri : fadhilah, irna, farah, nanie
dari bawah sebelah kiri : reen, ecah(aisya), shikin
conlusion nye : F2RIENDS (hehe...)




raya ke 6, perjalanan aku mengangkut kwn2 utk ziarah kwn yg akan fly ke
egypt akhir bulan ni..
seronok sangat..mcm2 kteorg lalui..
dari mula2 nak pegi 1 keta naza je, akhirnye pegi 2 keta..
sabar wak, ni dugaan kite..hehe
ape2pon, kteorg enjoy sgt!
utk atiqah diyana, study betul2 ek kt mesir sana..

balik nnt leh jadi private doctor aku..hehe.. ;)




pic ni di rumah atiqah diyana 2..ok, nape tiqa pegang hp 2?? sbb ada sorg geng kteorg xdpt pergi sekali umah tiqa sebab keje jd die buat 3g jela..huhu





p/s: rindu kat korang sume...

Wednesday, September 23, 2009

G-Force movie



G-Force pon aku tengok jugak semalam..kire aku buat movie marathon la..hehe..
bosan kot duduk rumah..nak beraya ramai tak balik rumah lagi..hehe
jadi beraya la aku dekat panggung..hehe
cite ni best giler!!
tak kering gusi aku gelak..
hehe..watak utama, agent darwin, agent juarez, agent blaster, agent speckles yang tiba2 jd jahat tp akhirnya sedar semula n jadi baik balik..hehe n hurley yang suke kentut..haha





p/s : sape nak tengok wayang?? ajak la aku ek..hehe
..menunggu cite cloudy the meatball pulak..huhu

momok the movie



semalam aku tengok cite ni..aku tak la minat sangat cite hantu melayu ni..tapi..yang membuatkan aku nak tengok cite ni sebab ada......

hanis zalikha..hehe



kelakar giler part die dengan nabil..tau jela nabil..kan raja lawak.huhu


smart giler r picture ni..siap ada belakang yang interframe sekali..huhu



ni scene dekat rumah puteri bunian..


eh, lupa nak bagitau, hanis jadi puteri bunian dalam movie ni.. Mawar her name..
cite ni x la best sangat..macam dah penah ada je dulu..tp aku xkesa..sebab hanis ada..ahakz!





p/s : wandiba, aku dh tengok dulu movie kawan baik ko tu..hehe ;)

Tuesday, September 22, 2009

salam lebaran utk semua

sy, Nur Farah Binti Mohamad Radzi ingin mengucapkan



"SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLfItRi
MaAf zAhIr DaN BaTiN"



for things i did wrong,
for words which might hurt,
for jokes u can't take,
and for advise u can't accept,
one million apologise from me...






p/s : beraya beraya juga, keselamatan diri dan org tersayang jgn lupa..berhati ketika memandu..(pesanan dari penaja..hehe )

Friday, September 18, 2009

shisha

ape rase hisap shisha tu ek??
semalam aku pegi uptown, ramai yang layan shisha..

termasukla yang duduk semeja dengan aku..huhu

nak try r..

tapi diorang tak bagi aku cuba..
ada ke patut diorang bagi aku makan sate je??
tergamak sungguh..huhu
tak pe..tu tanda diorang sayang aku..ahakz!
hehe...
ape2pon, enjoy kot aku semalam..
thanks my friends... ;)




p/s : kawan mestilah nak yg terbaik untuk kawan nya..itu lah erti kawan sebenar..

Wednesday, September 16, 2009

gastrik??

fara kena gastrik??
mcm xpecaya kan??
unbelievable right??
but it's real story!
huh, i get the FIRST gastric on last Monday!
about 3 hour i must rest at wad..
nurse tu inject aku wey..
setelah sekian lame tak kena injection, tu la baru kena..
huhu..
tapi memang tak disangka fara yg 'sihat' ni bole kena gastrik..hehe
tak dapat la aku puasa full this year..
sebabkan gastrik yg xdsangka2 tu aku TERpaksa batalkan puasa aku..huhu
anyway, tu 1 experience aku kena gastrik..
sakit giler wey aku cakap..
hanya TUHAN je yg tau..huhu
apepon, puasa lepas ni ada la alasan kalo tibe2 tak mo puasa..haha
tak de la..tak de la sampai macam tu sekali..hehe
thanks to sya n shikin yg tolong aku hantar ke PK ek..
aku sayangggg giler r kt korg.....huhu..
eh, xlupa pd wandiba yg xsempat anta aku jgk..haha ;D




p/s : jaga la kesihatan ye kwn2..(pesanan dari penaja..haha ;D )

Tuesday, September 15, 2009

no title..

p/s : bajet gler kn org dlm pic ni?? haha

Monday, September 14, 2009

i'm not a good daughter..

since thursday, my mom not feeling well..
my mom really sick until cannot wake up from her sleep..
i really worried about her..
i try my best to become good daughter for her..
i take care of her..
i do work for her..
but until now, i don't know whether she satisfied or not with me..
hmmmmm...
i know i'm not a good daughter..
but i'm still try until right now..
why they didn't see what i'm doing..
they only see me if i'm doing wrong..
all what i'm doing is wrong to her n him..
i'm really sad and it make me not in good mood..
and it also make me not feeling well too...
what i'm doing now is only for you mom and dad..
nothing is more important than both of you..
i really love both of you!
i'm very sorry for mistaken that i had done before..
i'm not good daughter, but i want the best for you..
i'm promise i will give you all with my degree scroll and the most important..
i will try my best to give both of you happiness in this life..
this is my promise!



p/s : i only want your attention.... :(

someone dedicated song to me??

this song i dedicated to you fara..
i want you take note about the lyrics..


  1. Merindukanmu - D'Masiv
  2. Bila Rasaku Ini Rasamu - Kerispatih
  3. Seandainya Kita Sehati Sejiwa - Axl's
  4. Jangan Pernah Berubah - ST12

if someone give you song to hear, what should you do??
for me, i will listening it until i become bored..hehe... ;)
(sorry guys that had dedicated song to me..)
but song wandiba dedicated to me i never bored to hear it..hehe (gift of a friend..huhu..this song is really meaningful!) love u diba! ahakz.. ;)


p/s : sorry guys these song too jiwang to hear it..so, i'm not supposed to upload it..hehe..but u can try to search by your own right?? hehe...

Saturday, September 12, 2009

hidden talent...hehe


missing her...




p/s : missing her like crazy!!

sesi pembelajaran..

mata br...
skrg aku dh ada mata br....ahakz!
actually, aku pon xtau mcm mne leh tbe2 nk pki..
tp bile tgk shikin n wandiba pki, rse excited nk try..
dorg ni supporter yg berjaya tau..
ckp je korg nk bt ape, dorg mesti support smpi kite dh bt..
hehe..
waktu beli 2, dorg yg temankn..
mcm2 ragam aku bt...yela..first timer kot..hoho..
thanks 2 dorg yg sbr dgn kerenah aku waktu 2..
huhu..
eh, xlupa jgk pd kakak kdi england optical 2..hehe..(kakak 2 cant
ik n baik..hehe)
kt cni ada ckit pic sesi pembelajaran aku..hehe

first time kot pgg lens...huhu



sdg cb nk mskkn lens dlm mata..ntah brape kali ntah aku try..smpi mengalir air mataku..hehe(malu kot..huhu)



ok, last2 shikin dh bengang kot tgk aku asyik xdpt mskkn..hehe..
lihat cr die ajar aku pki..
ada gaya org kedai dh..haha(sorry shikin..hehe)

these all photo captured by wandiba..huhu



p/s : lps ni sape2 nk pki, ajk aku, shikin n diba tau..leh kteorg dpt bks lens warna lain plk! hehe ;)


Friday, September 11, 2009

penantian 1 penyeksaan...


penat...serabut..brsatu dalam jiwa..
penat diriku menanti
kau x kunjung tiba..
telah lme tidak bertemu..
tiadakah rindu di hati mu.........
tiadakah ingatan mu padaku..
rindu ku padamu tiada tertanggung lagi..
datanglah padaku..
aku penat..aku lemah melawan rindu ini..
benarlah dikata penantian itu satu penyeksaan.........
oh lecturer cpatlah datang...


p/s:msti korg igt aku rindukan buah hati kn...aku ngah tunggu lecturer ni..ntah ble nk datang..=)

(posted by wan nur syahirah..huhu)


Tuesday, September 08, 2009

it's real life of student..


gler kentang kn??
tp ni 1 kebiasaan kalo dlm kls audit..(maafkn kami en.johari...) hehe..




p/s : jgn slalu bt ye kwn2..kalo terdesak je..huhu..tp kalo nk bt kena pastikan jgn ddk sblh shikin n wandiba tau..hehe..this pic pon dr dorg..huhu

Monday, September 07, 2009

sya terbaik.. (khas utk ko..)

sya or wan nur syahirah bt wan azahari..
this one of my friends that i really care n love her for whole my life..
wlupun kteorg kdg2 2 xbpe rapat, but we still friends kn sya..

hmmm..mcm mne ek nk mulakn post ni..
actually post ni aku nk bt sbb ari ni aku dpt luangkn mse dgn die..
lme gak kteorg cam renggang..

tp we still tego kn sya..hehe
sya ni aku knl kt matriks dl..
2pn xdela rapat sgt..
since msk uitm yg kteorg rapat..

aku suke kwn dgn die..
sbb...die baik..die byk tlg aku..die byk bg support kt aku..
n mcm2 lg..(xle lebih2 sbb aku tau die akn bc blog aku..haha..)
sorry geng...huhu


ari ni aku ajk die g lwt class rep kteorg yg terlantar d htar sbb suspek denggi.. ( terlantar ke?? die r pesakit pertama yg aku lawat msh berseluar jeans wlupon dh tggl d wad yg indah 2 selama 2hari..payed 2 mmg jaga penampilan..huhu)

after sesi melawat pesakit, aku pon decide nk tdo dl kt bilik sya..sbb aku ngantuk sgt!
huhu..cuak kot nk drive ngantuk2 ni..hehe..
jd aku membuat ktpsn utk berbuka puasa dgn sya n roomate2 die yg lain..

spjg d bilik die, mcm2 die tunjukkan benda br pd ku..
br2 ni kasut cindelella die ilang..kasut yg kt ats ni la kasut cindelella die..kasut ni byk sgt kenangan antara kami ber3..nape ber3?? sbb dl kami ada kwn yg suke kaco sya..die suke sakat sya dgn kasut ni..skrg kwn kami 2 dh pergi..pergi dr idop kami..hmmm..xmo sedey2..ni entri utk sya..sya xnk aku sedey2 lg..huhu..

tp xsmpi seminggu die keilangan kasut cindelella kesygn die ni, die dh tnjk kasut cindelella br die..huhu..white colour 2..sya ni addicted dgn white n pink..wanita melayu terakhir ktekn..hu
hu
tinggi kn kasut die??
sya skrg dh lyn tinggi2 sbb die nk naikkn ckit ketinggian die..huhu..
jgn marah syg..hehe...

last saturday, die g times dgn ehem2..(dirahsiakn sbb die xnk shafiq tau..haha..)
kt times la die beli kasut ni..
plus lg dgn bj kemeja yg sgt cantik! ( pink n black colour..xsbr nk tgk ko pki sya..hehe)
tmbh lg dgn payung yg sgt mahal! ( die sggp beli sbb payung 2 warna putih..kn
aku ckp die addicted dgn white things..hehe)
picture utk brg2 yg aku sebut td xdpt dupload sbb aku takut die mrh..haha..



sya ni dating2 dgn ehem2 pn, xlupa aku tau..
hehe..(syg ko lebih..huhu)
nak tau knape??
sbb die belikan aku beg...
lawa sgt!!
pilihan die mmg menepati citarasa aku..

hehe..
white n chocolate colour..
smart wey...huhu



xsbr nk pki beg yg sya beli ni..haha (esk aku nk pki bole x?? - terlebih excited plk..huhu)
anyway, thanks sya...thanks 4 everything....aku syg ko..huhu..





sy seorg kakak...

ari ni aku menjadi seorg kakak yg baik hati..haha..
nak tau knape??
jeng2...
sbb ari ni aku sediakn sahur utk abg2 n adk aku...
haha..
mcm xcaye plk..
tp 2 la hakikat nye...
huhu
pagi2 aku dh dkejut abg aku...

mamat : kak....bgn...dh kul 4.45 ni..

aku : hah...

mak abh dh pegi surau ekh??

mamat : a'ah..ko g la sediakn sahor..

aku : ok..

aku pon dgn smgt sediakn sahor utk abg2 ku tersyg..ahakz!..
first time kteorg bersahor ber 3 je...
sayu je rse bile mak n abh xde..
rse mcm lain..huhu
sesudah kteorg bersahor...
sdg aku mencuci pinggan..(cehwah mcm nk tnjk rajin plk...) haha

adk aku dr blkg..

faiz : kak, ada nasi lg x??

aku : ada..nape?

ko x sahor lg ke??

faiz : blom..

gorengkan telor kak....

aku : ok!
(semangat gler kn aku jwb?? sbb aku rse aku jd kakak yg baik..haha)

moral of story, aku akhirnye merasa mcm ne nk menguruskn abg2 yg pemalas n adk yg ape2 kak, ko la bt dl..haha... ( sorry ye geng...huhu)




p/s : air dicincang xkn putuskn....jd, sygilah adk beradk korg.. hehe ;)

the CLIMB



I can almost see it
That dream I’m dreaming but
There’s a voice inside my head sayin,
You’ll never reach it,
Every step I’m taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I Got to keep trying
Got to keep my head held high

There’s always going to be another mountain
I’m always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes I'm going to have to lose,
Ain’t about how fast I get there,
Ain’t about what’s waiting on the other side
It’s the climb

The struggles I’m facing,
The chances I’m taking
Sometimes they might knock me down but
No I’m not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I’m going to remember most yeah
Just got to keep going
And I,
I got to be strong
Just keep pushing on,
cause

There’s always going to be another mountain
I’m always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes I'm going to have to lose,
Ain’t about how fast I get there,
Ain’t about what’s waiting on the other side
It’s the climb

There’s always going to be another mountain
I’m always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Somebody's you're going to have to lose,
Ain’t about how fast I get there,
Ain’t about what’s waiting on the other side
It’s the climb

Keep on moving Keep climbing Keep the faith baby
It’s all about
It’s all about
The climb
Keep the faith
Keep your faith
Whoaaa Ohwaoooh

unpredictable life

salah kah aku menjadi hipokrit utk lihat org bahagia??

xpenah ke kite rse kite perlu sembunyikan kedukaan kite utk gembirakan org lain??

kenapa org selalu salah ertikan niat kite??

hmmm...sume soalan ni msh lg bermain d fkrn ku..

life is unpredictable right??

what happen in my life is unexpected things..

aku xpenah minta semua ni berlaku..

mengapa ramai persalahkan aku n x cuba utk lihat dr perspektif aku sendiri yg menggerakkn idup aku ni??


p/s : jgn terlalu berharap kehidupan yg sempurna..


Sunday, September 06, 2009

beginning...


ni la permulaan idup aku dlm blogger ni..
aku pon xsgke akn t'libat sbb aku tau aku bkn la seorg yg rajin nk update2 blog ni..
tp ats sbb hobi br aku yg ske bc blog org n hasutan dr seor
g kwn, aku pon decide nk bt jgk..
hehe..
seorg kwn 2 identiti dirahsiakn dl..(ats sbb2 tertentu..) hehe
aku pon xtau ape yg aku post dlm ni..

aku minta maaf la ek kalo post2 aku xbest..
kalo xbest, ok fine.
stop! n kuar dr blog aku..(ops, t'emo plk)
huhu..sorry ye kwn2..
actually aku ari ni agk sedey..

tp aku gembirakn diri jgk...huhu

for introduction,
ni kwn aku yg btl2 knl kn aku psl blog..blog first yg aku ske bc blog die la..kteorg 1 fakulti, tp aku jrg jmpe die...
so, dr blog die la aku tau perkembangan die..
hehe..
thanks to nadz jd sumber inspirasi aku utk bt blog ni..hehe..
nnt aku jd follower ko k..
hehe..

hah...psl seorg kwn yg identiti nye dirahsiakn 2 plk ialah........




hah, nila die..
her name wanadiba..
die classmate aku..
die slalu ingatkn aku psl her blog n blog kegemaran kami..
blog hanis zalikha..huhu..


wandiba : eh2

hanis zalikha pegi update blog lah

farah : yeke

mau tgk..

wandiba : saya kena bce blog kwn baik sya tuh

farah : huhu

sy pon nk bc jgk!

hehe

wandiba : saya habis bce dlu

sy menang


ni slh 1 peringatan die pd ku ttg blog hanis..
hehe
okla, stop dl utk post ni..
byk plk aku bebel kn..hoho..

hah,

to my blog...hehe... ;)





p/s : sy bdk br blaja, kalo slh tlg tnjkkn..haha ;D