Sunday, December 27, 2009

picture of reunion day (26.12.2009)



reunion yg sgt best!

26-disember-2009

hari bermula aku bangun pagi2 utk siapkan semua keje rumah..huhu
nak kuar la katekan..kenala siap kan semua awal2..hehe
selepas siap 2, msg wak siap skrg..hehe
aktiviti reunion ni mula dgn match futsal kt sport planet kat sek 16.
aku n wak xsempat pon main..
kami dtg tgk je..
tgk dak laki main..wow! mereka hebat..hehe
dak prmpn dh sudah main pon..jd kami xsempat..huhu
pas2, reunion ni sambung kat Mcd sek 2 plk..hehe
best giler wey! gempak abis!
riuh rendah mcd 2 kiteorg buat! hahaha (gelak mcm nak giler)
hehe..serius giler best!
dgn berbayarkan rm15, kiteorang dapat mkn big mac, french fries, aiskrim n air coke..
ok la 2..kenyang giler aku kate korg..smpi mlm aku xmkn lps 2..ceh2..bajet nak diet r 2..
last2 nk kul 12 cari gak air susu..bole la..huhu
nak cite psl kat mcd, serius mcm mcd 2 kiteorang yang punya..hahaha ;D
bercerita, berceletoh, bergosip, n yang paling best bergambar! haha
mcm x ingat dunia wey aku kate..
kesian orang2 lain yang berada di mcd 2, x senang duduk dgr kiteorang yang sgt riuh! hehe
by the way, reunion ni paling gempak n riuh! the best!
huhu..
pic aku xde lagi..nnt2 aku upload k..
lastly, thanks to all organizers! (dhira, her boy, ama n nanie..hehe)
thanks to all!
lain kali buat lagi!
hehe





p/s: time kt mcd aku dpt bunga ros yg dbuat dr tisu..kreatif abis wey.. thanks to that guy.. hehe ;)

Wednesday, December 23, 2009

Penyakit org tua ada pd org muda

sound like impossible kn?
but the reality is adik aku ada penyakit 2..
die baru 18 wey..
tak cukup lagi 20 thn die hidup..
but tak la terok sgt.. BP die je yg high sgt..
pagi td..adik aku g medical check up utk his future study..
alhamdulillah my bro akhirnye smbg study kat poly ungku omar ipoh..
xdela...bkn aku kate org tak berpelajaran ni x bergune..
kalo kite tgk org yg berjaya skrg pon ramai yg x berpelajaran tinggi..
diorang bole je berjaya jugakkan..kan..
tapi kalo hidup nak menyusahkan org pon x gune jgk kalo hidup tak berpelajaran ni..
alhamdulillah setakat ni adik aku tak penah lagi menyusahkan sesiapa dalam hidup die..
sebab aku tau adik aku seorang manusia yang berguna n bole dipercayai..
and insyAllah dia akan jadi seorang yang berjaya kelak..amin...(doa dr seorg kakak..huhu)
hah, cite psl medical check up..
walaupon luaran adik aku nmpk 'sihat' tapi...
tu la..sound like obesiti la..nak bt mcm mne..aku and adik aku je yg sihat..
2 lagi abang atas aku tak la mcm kiteorg..
tp alhamdulillah setakat ni kami tak de ape2 penyakit yg merbahaya..
cuma tu la..mgkn adik aku br pas mkn daging kot baru2 ni..tu yg BP die high 2..
hopefully adik aku tak seserius penyakit org tua itu..
tapi..penyakit ni mak aku sudah hidapi sejak beberapa tahun yg lalu..
aku tak bape gemar kalo dengar mak aku pening..
mesti kami sekeluarga risau..
bole tak bangun sehari mak aku kalo kena darah tinggi..
sebaikla mak aku jenis makan ubat tepati jadual..
bukan macam anak die yang sorang ni yang sememang nye reti ikut jadual makan ape2 jenis makanan pon..hahaha ;D
by the way, aku sentiasa doakan family aku hidup dalam keadaan sihat and dimurahkan rezeki..amin...


p/s: pada yang lain, jaga kesihatan k..jangan sampai kita menyesal di kemudian hari..
ok, actually nasihat ni untuk aku jgk..huhu..(lupa diri..haha)

Monday, December 21, 2009

Kali ke - 3

20-12-2009
kali ke - 3 aku accident lagi..
yeah! aku memang hebat (farez yang kata..haha)

but kali ni different ckit..it's not my fault..huhu
cerita nye begini...huhu
ketika aku semangat nak keluar dengan shikin..
waktu 2 sebenanye semangat nak amik gaji..sebenarnye la..hehe
ada dalam kul 2 lebih kiteorang keluar..
niat di hati shikin nk mkn mc'd lunch tapi akhirnye terkubur disitu apabila....
kiteorang accident lorh..
kereta tu yang salah! huh! kat simpang pegi berhenti depan2..
sampai menjulur mulut keta ko kenapa..
memang sepatutnya keta aku bole berhenti..tapi...
aku pon pelik kenape brek keta aku tak nak berhenti sepenuhnya..
akhirnya, keta aku pon bercium dgn keta org 2..

actually memang dua2 salah..tapi nak buat mcm mane kn..dh cuak..
lagipun memang org 2 salah dulu..pegi tak berhenti awal2 kat simpang mengapa aci...
sebaik perempuan india n sefamily yg terlibat..

tp cuak gak bile ada sebuah keta yg dipenuhi lelaki tibe2 datang..
terus kol parent tercinta utk selesaikan masalah ini..huhu

akhirnye kejadian ini settle dgn org 2 bayar rm200 utk ganti rugi..tapi....
yang sedihnye... baiki keta rm460..sangat sedih...
tak cukup lorh nk byr..bantulah aku...huhu







p/s: duit..cepat la datang cni..nak bayar keta ni..kelas pon nak start dah..dah gaji, beringat sikit. aku tau ko nak gaji dah skrg. jgn lupa. peringatan dr aku utk ko seorang gay. sya, bantu aku k..

Tuesday, December 15, 2009

Nazlie - pendeta

Sepanjang hidupku telah dihabiskan
segala masa dan usaha
kerana kamu

Sepanjang jalanan ku telah luahkan
segala kata dan kenangan
bersama kamu

Engkau siapa?
dipentas samaran sang Pendeta
asyik berpura

Kau sebenarnya
sekuntum debunga Wisteria
indah nan jelita
namun racun yang berbisa

Chorus:
Aku keliru sejuta lagu
kerna kekasihku
Ia bukanlah namamu

Aku mengaku belakangi mu
dialah jiwaku
disinggahsana Pendeta itu

Setinggi anganku dia diciptakan
sayang fikirlah oh apakah
pengertianku

Setinggi rinduku dibawa bayangan
sayang kemana fenomena ketulusanmu













p/s: lagu ni sangat best..dengar la ramai2 ek.huhu..actually lagu ni lagu tema untuk cerita lestary kt tv3 Tari Tirana.




Sunday, December 13, 2009

Cakka ( favourite Faiz)

video




p/s: actually adik aku yang minat giler kat cakka ni..minat giler okay..sampai full video die kat dalam laptop ni..
tapi memang best wey..cakka ni memang berbakat..cakka is the winner for idola cilik di indon..huhu
okay, sekali lagi ditegaskan disini, adik aku yang minat giler kat die..aku biasa2 je..hahaha (ada penipuan sedikit di situ..sikit je..huhu) tapi serius kawan2..die memang best n berbakat! i like it..huhu
enjoy this video k.. ;)

Thursday, December 10, 2009

Kecewa lagi

aku kecewa lagi
kecewa yang amat
kecewa tak terhingga
aku kecewa lagi
aku kecewa lagi
tabahkan hati hamba Mu..
pulihkan semangat ku..
bantu ku Ya Allah..


aku yang kecewa

buta segala-galanye

aku buta hati
aku buta mata
aku buta segala-galanya
dah depan mata
tapi kenapa aku buta?
aku dah kenal die jenis macam mana
kenapa aku masih buta?
kenapa fara? kenapa?
kenapa ko buta?



si buta

Lawatan berjumpe kawan2 shikin..hehe

location: Zoo Melaka
time: siang hari
pegi siang hari baru la nampak semua kawan2 shikin..hehe

























Wednesday, December 09, 2009

Malacca

location: Bandar Hilir Melaka, Menara Taming Sari and Muzium Samudera time: late night jalan2 kenal sejarah..haha holiday with shikin















p/s: nantikan pic kami melawat kawan2 shikin..hehe

malacca's river cruise

location: Taman Rempah and jeti mana ntah and also atas bot free..hehe
time: malam2 je..siang dok umah je..malam baru merayau..huhu
holiday with shikin..actually balik kampung shikin..tapi dah alang2 menyeluk pekasam kan..
sambil menyelam minum air..huhu
thanks shikin!



Saturday, December 05, 2009

experience J-card day!

wow! gler kentang Jcard day kt jusco bukit tinggi baru2 ni!
sgt gler!
aku ni bkn la datang sebagai customer...tp....as packer!
pengalaman dowh....
plus lagi dengan pelbagai perangai customer yang kadang2 banyak songeh!
huh?!
menyampah betul!
sebaik aku dapat cashier yang ngam sikit la dengan aku..
hehehe..
kawan baru wey..
hahaha...(sebenarnye shikin tak berapa suke la cashier aku tu..)hahaha
sebenanrnya aku nak cite pengalaman2 aku keje 2 hari as packer kt Jcard day..
huhu..
macam giler wey customer datang shopping..
macam tak ingat dunia..
and seperti biasa mostly chinese yang selalu shopping sakan ni..huhu
no wonder la..diorang pun kaya2..huhu
bile la aku nak kaya macam diorang kan..huhu
tapi serius wey aku cakap diorang shopping bagai orang giler..
aku masuk keje kul 7.45 pagi for the first day..and second day lewat sikit sebab hujan..huhu
sebenarnye bangun lewat..huhu..penat wey aku kate..
walaupun packer je pon..tapi tak sempat duduk aku kate korang..huhu
serius ramai and tak putus2 orang datang..
macam mane la tak gile dorang shopping..
discount until 70%! serius! dah la barang branded2 and cantik2 aku cakap kat korang..
serius aku tak sabar J-card day yang akan datang..huhu
pas ni nak datang as customer pulak..hehe
tapi tu la...J-card day biasa buat hari aku cuti sem..macam mane nak pegi..
duit waktu 2 sudah kehabisan..
jadi, azam untuk next sem aku n shikin dah nekad nak kumpul duit untuk J-card day yang akan datang! yeah! hehehe..
time aku keje ni pon aku kenal ramai kawan..huhu..
kawan2 se casual worker like aku n se angkatan yang lain..hehe..
tambah lagi cashier yang with aku tu ramai kawan..
jadi, die pon kenal kan la kat aku kawan2 die..hehe
die ni pon bole tahan juga dowh...
gosip sesama wey kiteorg..depan customer pon jadi...hahaha..
lawak2..
tp kalo time customer buat hal..pening kepala jugak dibuat nya!
tambah lagi dengan naik darah!
huh?!
kekadang customer ni asyik nak salahkan worker je..
padahal tak sedar tu memang salah diorang..
aku rase untuk yang biasa aku belajar
'customer always right'
tu salah r..
kalo memang silap diorang, kena la ngaku..
ni tak lagi diorang nak naik angin..
bole hilang sabar jugak keje kat kaunter ni..huhu.
ape2pon, keje 2 hari kat jusco experience yang tak dapat aku lupakan!




p/s: nak buat ape lagi wey kat umah ni...hmmmmm..pasni nak keje kat mane pulak ek..huhu